Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Τραγωδία με βρέφος στις Βρυξέλλες

Βέλγιο περισσότερες πληροφορίες — Ένα βρέφος 11 μηνών πέθανε από αφυδάτωση στις 18 Ιουνίου κοντά στην πόλη Λουβέν, 30 χλμ. ανατολικά των Βρυξελλών, καθώς είχε ξεχαστεί για αρκετές ώρες από τον πατέρα του στο αυτοκίνητό τους, γράφει η φλαμανδική εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

Ο πατέρας του παιδιού, μηχανικός στο επάγγελμα, πήγε στη δουλειά του ξεχνώντας να αφήσει την μικρούλα Μπριτ στο βρεφονηπιακό σταθμό. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Λουβέν επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή.

Το κοριτσάκι έμεινε σχεδόν όλη την ημέρα στο αυτοκίνητο, ένα 4x4 με σκουρόχρωμα τζάμια, ενώ η θερμοκρασία εκείνη την ημέρα έφθανε τους 21 βαθμούς Κελσίου στο κεντρικό Βέλγιο. Το παιδί πέθανε από τη "ζέστη και αφυδάτωση", σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η μητέρα ήταν αυτή που βρήκε το κοριτσάκι νεκρό. Η μητέρα συνήθιζε, πριν πάρει το παιδί της από το βρεφονηπιακό σταθμό, να παίρνει το παιδικό κάθισμα από το αυτοκίνητο του συζύγου της το οποίο βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης της εργασίας του στη βιομηχανική ζώνη Haasrode.

Γύρω στις 17.00 η μητέρα ανακάλυψε το κοριτσάκι, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά οι διασώστες να το επαναφέρουν στη ζωή.

"Ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο κάτω από το ήλιο, βράζει. Ο συνδυασμός μιας τέτοιας ζέστης και έλλειψης νερού είναι ολέθριος", εξηγεί ο γιατρός εκτάκτων περιστατικών Λικ Μποκούρ στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

Η εισαγγελία δεν προτίθεται να ασκήσει δίωξη σε βάρος των γονέων. "Δεν πρόκειται για κακοποίηση αλλά για ένα θλιβερό δυστύχημα", είπε ο αντιεισαγγελέας της Λουβέν, Φιλίπ Φοντέν.

http://news.pathfinder.gr/world/news/558503.html

7 σχόλια:

  1. Καλησπερα σου....εχει συμβει ακι εδω ελλαδα αυτο το τραγικο συμβαν...αφηνοντας μια μαμα το μωρο στο αυτο κινητο για να κανει τα ψωνια της στο σουπερ-μαρκετ....
    Τι να πεις...ανεγκεφαλοι ανθρωποι στον 21 αιωνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AYTO EINAI ANHKOYΣΤΟ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΟ.ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ;ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως γίνεται να ξεχάσεις το ιδιο σου το παιδί στο αυτοκίνητο κ να φλυγεις????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mε συγχωρείς, αλλά εγώ διαφωνώ κάθετα. Εγκληματίες είναι αυτοί οι γονείς, είτε το ήθελαν είτε όχι. Όταν έχεις ένα παιδί, είναι αδιανόητο να το ξεχνάς σε ένα αυτοκίνητο που βράζει. Και πρέπει να τους ασκηθεί δίωξη. Άλλωστε, τι μήνυμα δίνει η Εισαγγελία, αν τους αφήσει ατιμώρητους; Ότι δεν πειράζει, λάθη κάνουμε όλοι;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα πως γινεται αυτο
    αμελεια και ηλιθιοτητα μαζι ??!!

    εχεις βραβειο να παραλαβεις
    καλησπερα + φιλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρίμα το παιδάκι.. Ο πατέρας φυσικά κ θα έπρεπε να τιμωρηθεί.Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή