Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΤΑ 13

Τι να πώ? Μια απίστευτη ιστορία.. Δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι στη θέση τους. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ της άμβλωσης αλλά και να γίνεσαι γονιός απο τόση μικρή ηλικία χωρίς να το θες, απλά απο ένα λάθος... Τι θα κανουν αυτα τα παιδιά? Πως θα ζήσουν? Ουσιαστικά θα είναι σαν αδερφάκι τους κ οχι παιδί τους. Πως είναι δυνατόν 2 παιδάκια να αναλάβουν τέτοια ευθύνη?


Ο νεαρός Alfie Patten παραδέχτηκε ότι δεν ξέρει πόσο κοστίζουν τα πάμπερς αλλά μάλλον είναι καιρός να μάθει, μιας και στα 13 του έγινε πατέρας!

Ο Alfie, ο έφηβος με το πρόσωπο μικρού παιδιού, παρόλο που είναι 13 ετών φαίνεται σαν 8χρονος και έγινε πατέρας πριν από 4 ημέρες, όταν η φίλη του Chantelle Steadman γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3,260 γραμμαρίων, τη μικρή Maisie Roxanne.

Το νεαρό ζευγάρι αποφάσισε να μην προχωρήσουν σε άμβλωση, όταν ανακάλυψαν ότι η 15χρονη Chantelle ήταν έγκυος.

Ο Alfie, με την παιδική του ακόμα φωνή, είπε χαρακτηριστικά: «Σκέφτηκα πως θα ήταν ωραίο να έχουμε ένα μωρό. Δεν σκέφτηκα καθόλου το πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Δεν παίρνω χαρτζιλίκι. Καμιά φορά μόνο που δίνει ο πατέρας μου 10 δολάρια για να βγω.»

«Όταν η μητέρα μου έμαθε για την εγκυμοσύνη της Chantelle, νόμιζα πως θα έχω μεγάλο πρόβλημα. Θέλαμε πολύ να κρατήσουμε το μωρό και ανησυχούσαμε για το πώς θα αντιδρούσαν οι γύρω μας.»

Ο πατέρας του Alfie δήλωσε πως ο γιος του δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης , αλλά έδειχνε πως ήθελε απελπισμένα να γίνει ένας αφοσιωμένος και υπεύθυνος πατέρας.

Μυστικό

Ο Alfie ήθελε να είναι ο πρώτος που θα κρατούσε τη Maisie μετά τη γέννησή της. Φαίνεται πως είναι ένας στοργικός πατέρας καθώς δεν σταματάει να φιλάει την κόρη του και να την ταΐζει με το μπουκάλι.

«Θα μπορούσε να είχε αδιαφορήσει και να καθόταν σπίτι να παίζει με το Playstation, αλλά εκείνος είναι κάθε μέρα στο νοσοκομείο,» δήλωσε ο πατέρας του Alfie.

Η σύλληψη της νεογέννητης Maisie έγινε όταν η Chantelle και ο Alfie – ο οποίος ήταν 12 ετών τότε- έκαναν για πρώτη φορά σεξ χωρίς να πάρουν προφυλάξεις. Ανακάλυψαν την εγκυμοσύνη όταν η Chantelle ήταν ήδη 12 εβδομάδων έγκυος. Το κράτησαν, όμως, μυστικό μέχρι και πριν από 6 εβδομάδες, οπότε και η μητέρα της Chantelle άρχισε να υποψιάζεται, αφού η κόρη της έπαιρνε συνέχεια βάρος.

Το μυστικό παρέμεινε εντός των δύο οικογενειών καθώς δεν ήθελαν τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν προβλήματα στο σχολείο από τους υπόλοιπους συμμαθητές τους.

Η Chantelle γέννησε τη Δευτέρα μετά από 4 ώρες τοκετού και, παρά την ταλαιπωρία και την κούρασή της από τη γέννα, η νεαρή μητέρα δήλωσε ενθουσιασμένη.

Η ίδια αποκάλυψε πώς κατάλαβε ότι ήταν έγκυος. «Πήγαμε με τον Alfie στον γιατρό γιατί είχα έντονους πόνους στην κοιλιά. Ο γιατρός με ρώτησε εάν είχα σεξουαλικές επαφές. Του απάντησα «ναι» και μου είπε πως μάλλον έπρεπε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης. Κάναμε το τεστ και ήταν θετικό. Άρχισα να κλαίω και δεν ήξερα τι να κάνω. Ο γιατρός μου είπε πως έπρεπε να το πω στη μητέρα μου αλλά φοβόμουν πάρα πολύ. Πιστεύαμε πως δεν χρειαζόμασταν τη βοήθεια των γονιών μας. Η αλήθεια είναι πως όταν μαθαίνεις ότι είσαι έγκυος δεν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο εκείνη την ώρα. Νομίζεις ότι οι γονείς σου θα σε σκοτώσουν.

Η μητέρα της Chantelle άρχισε να υποψιάζεται ότι η κόρη της είναι έγκυος όταν της αγόρασε ένα μπλουζάκι το οποίο τόνιζε τη φουσκωμένη της κοιλιά.

Το νεαρό ζευγάρι – που έχει την πλήρη υποστήριξη των γονιών τους – παραδέχτηκε πως όλοι θα τους κατηγορούσαν για τεράστια ανευθυνότητα.


«Ξέρουμε πως κάναμε λάθος αλλά τώρα που κρατάμε την κόρη μας στα χέρια μας δεν θα το αλλάζαμε με τίποτα. Θα είμαι πολύ καλοί γονείς,» δήλωσε το ζευγάρι.

Η Chantelle παρακολουθεί ήδη ένα πρόγραμμα της εκκλησίας και σκοπεύει να βοηθήσει και άλλες νεαρές μητέρες.

Η Chantelle και η νεογέννητη κόρη της μένει στο σπίτι της, μαζί με τους γονείς της και τα 5 αδέρφια της. Τα πράγματα σίγουρα, όμως, δεν θα είναι εύκολα για αυτούς καθώς ο πατέρας της Chantelle είναι άνεργος και η οικογένεια ζει με επίδομα που παίρνει από το κράτος. Ο Alfie μένει με τη μητέρα του, ενώ περνά το μεγαλύτερο μέρος της ώρας του με το μωρό και τη Chantelle.

Ο πατέρας του Alfie, ο οποίος είναι διαζευγμένος με τη σύζυγό του, πιστεύει πως ο γιός του είναι τρομοκρατημένος κατά βάθος. «Συνέχεια, όλοι του λένε διάφορα που τριγυρνούν στο κεφάλι του. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει συμβεί και τι σημαίνει να έχεις ένα μωρό. Δεν μπορεί να εξηγήσει το πώς νιώθει. Το μόνο που ξέρει είναι ότι θα τους βοηθήσει η μαμά και ο μπαμπάς. Όταν του αναφέρει κάποιος το θέμα των χρημάτων, το βλέμμα του χάνεται. Όπως ο Alfie, έτσι και η Chantelle βασίζεται στους γονείς της. Είναι τρελό αυτό το πράγμα. Δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει.»

Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο Alfie είναι ένα τυπικό 13χρονο αγόρι. «Του αρέσουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, το μποξ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όταν πληροφορήθηκα το γεγονός, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Κάθισα να του μιλήσω και έβαλε τα κλάματα. Είπε πως ήταν η πρώτη φορά που έκανε σεξ στη ζωή του και πως δεν ήξερε τι έκανε και τι επιπλοκές μπορεί να είχε από αυτό. Σκοπεύω να του ξαναμιλήσω, αλλά αυτή τη φορά θα του πω την ιστορία με τις μελισσούλες και τα πουλάκια. Κάποιοι ίσως βιαστούν να πουν ότι είναι ήδη πολύ αργά αλλά ο Alfie θα πρέπει να καταλάβει ώστε να μην υπάρξει και άλλο μωρό.»


«Υπέροχα»

Η μητέρα της Chantelle δήλωσε πως ενθουσιάστηκε όταν έμαθε για το μωρό αλλά θα ευχόταν να ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Η οικογένεια έχει ήδη 5 παιδιά και τα έξοδα είναι ήδη τεράστια, αλλά εμφανίζονται αισιόδοξοι.

«Είναι κόρη μου και την αγαπάω όσο τίποτα στον κόσμο,» δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα της.

Η Michaela Aston, του χριστιανικού φιλανθρωπικού ιδρύματος κατά της άμβλωσης LIFE, δήλωσε: «Επιδοκιμάζουμε αυτούς τους δύο εφήβους για το θάρρος τους να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους. Ταυτόχρονα, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της υπερ-σεξουαλικότητας των νέων μας και δείχνει πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν έχει αποτελέσματα.

Ο νεότερος πατέρας στην ιστορία της Βρετανίας είναι ο Sean Stewart. Έγινε πατέρας σε ηλικία 12 ετών, όταν η γειτονοπούλα του, η 15χρονη Emma Webster γέννησε το μωρό τους το 1998. Έξι μήνες αργότερα, το ζευγάρι χώρισε.


πηγή: http://news.pathfinder.gr/misc/532072.html


Αν-υπομονώ για τα σχόλια σας...



12 σχόλια:

  1. Τι να σου πω ,βρε Ανυπόμονη,στην πρώτη μου επίσκεψη στο μπλογκ σου πέφτω πάνω σε μια ακραία φάση,δε νομίζω ότι προσφέρεται για συζήτηση τη στιγμή που δεν αποτελεί κανόνα!Ίσως να κάνω και λάθος αλλά παραπέμπει σε κοινωνίες άλλης μορφής του στιλ,άντε να τα παντρέψουμε να τελειώνουμε,μα δεν ειναι έτσι,βρε αδερφέ...
    Καλησπέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα VaD, ευτυχώς που δεν αποτελεί κανόνα! Όταν έπεσα πάνω σε αυτη την είδηση μου τράβηξε το ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πως θα μεγαλώσει το παιδάκι δεν το σκεφτήκανε.. Αλλά να μου πεις εδώ δε σκεφτήκανε τα υπόλοιπα..... Αυτό θα πει ανωριμότητα. Και μόνο που σκέφτομαι ότι εγώ δε θα κάνω ποτέ και έκανε το 13χρονο..............Ζηλεύω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το συγκεκριμένο γεγονός είναι καλό και για τροφή για σκέψη.

    Πχ να αναλογιστούμε πόσο παρατεταμένη παιδική ηλικία έχει η κοινωνία μας σε σχέση με παλιότερες εποχές, ή άλλες σύγχρονες.

    Και το πόσο ανώριμα αντιμετωπίζει την παιδική σεξουαλικότητα, ώστε δυο παιδιά που θα νοιώσουν τέτοια έλξη κάπως νωρίτερα από τον μέσο όρο να μην έχουν επαρκείς γνώσεις αντισύλληψης, κλπ.

    Αν το θέμα της σεξουαλικότητας αντιμετωπίζονταν με ειλικρίνεια χωρίς αμηχανία, μισόλογα, δαιμονοποιήσεις, ταμπού, κλπ, είμαι βέβαιος πως αυτά τα παιδιά θα είχαν ήδη αποκτήσει ομαλά την ωριμότητα για σεξουαλική επαφή με προφυλάξεις, με τον ίδιο εύκολο και σίγουρο τρόπο που μαθαίνουν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ όταν το διάβασα, σοκαρίστηκα!Μα είναι δυνατόν τώρα;13 χρονών πατέρας;Εδώ δεν έχει προλάβει να ωριμάσει!Απορώ, οι γονείς του δεν του έχουν αναφέρει για το προφυλακτικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά δυστυχώς όλα ξεκινούν απο την έλλειψη ενημέρωσης των παιδιών γύρω απ το sex κ τους τρόπους προφύλαξεις.

    Αλλιώς το 13χρονο όσο ανώριμο κι αν είναι λόγω ηλικίας θα ήξερε πως να συμπεριφερθεί σε μία τετοια περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα κι από μένα.

    Είδατε πώς κοιτάει ο "μπαμπάς" το "παιδί" του??
    Απίστευτη αμηχανία! Είμαι σίγουρος ότι καλά καλά δεν θα έχει καταλάβει τί έχει γίνει.

    Τουλάχιστον να τους βοηθήσουν οι γονείς τους, έστω και τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε τελική ανάλυση δεν φταίνε αυτά τα παιδιά! Τα «παιδιά», οι έφηβοι … που ταξιδεύουν προς τον κόσμο των ενηλίκων… χρησιμοποιούν όποιο μέσο βρεθεί μπροστά τους όταν δεν γνωρίζουν που βαδίζουν…

    Εμείς φταίμε που δεν διαπαιδαγωγήσαμε σωστά τα παιδιά μας, τους έφηβους μας…

    Απουσιάζει η σωστή σεξουαλική πληροφόρηση και η έγκαιρη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας…

    Ας το δουν κάποιοι αρμόδιοι κι ας συνετιστούν ώστε τα παιδιά μας να γνωρίζουν τι θα συναντήσουν στο ταξίδι τους προς τον κόσμο των ενηλίκων…

    Τέτοια γεγονότα με θλίβουν και με πληγώνουν που είμαι ΕΝΗΛΙΚΑΣ…

    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑ Ε ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ε?ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ...ΚΑΙ ΕΜΗΝΑ...ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. enta ksi na mhn anisixo gios mou einai 11 exo akoma 2 xronia kai meta pappous,ax ti alo 8a doume akome .kalhmera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eπαθα τώρα! Δεν το είχα ακούσει! Καλημέρα και καλώς σε βρήκα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή