Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ξεγέννησε με τη βοήθεια του YouTube


Ένας μηχανικός από το Κόρνουολ βοήθησε τη γυναίκα του να γεννήσει τον γιό τους, παίρνοντας οδηγίες από βίντεο στο YouTube.

Ο Μαρκ Στέφενς παρακολούθησε τα βίντεο προληπτικά, όταν η σύζυγός του, Τζο, είχε αρχίσει να μην αισθάνεται ιδιαίτερα καλά. Τέσσερις ώρες αργότερα, άρχισαν οι οδύνες και ο ίδιος ξεκίνησε μόνος του τον τοκετό, πριν να έρθει το ασθενοφόρο και να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο.

«Έψαξα στο Google πως γίνεται ο τοκετός και παρακολούθησα ορισμένα βίντεο,» υποστήριξε ο κ. Στέφενς.

Η Τζο Στέφενς δήλωσε πως είχαν κανονίσει να γεννήσει σπίτι, αλλά δεν είχαν ακριβώς αυτό στο μυαλό τους.

«Ξύπνησα και συνειδητοποίησα ότι είχαν αρχίσει να έρχονται οι οδύνες του τοκετού ανά πέντε λεπτά,» αναφέρει η κυρία Στέφενς.

«Ξύπνησα τον Μαρκ και τηλεφώνησε στη μαία, αλλά ήταν όλοι τόσο απασχολημένοι που δεν μπορούσαν να έρθουν άμεσα στο σπίτι. Μας είπαν να καλέσουμε ένα ασθενοφόρο. Όλα έγιναν πριν να έρθει το ασθενοφόρο.»

Προετοιμασία

Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Στέφενς διάβαζε για τους τοκετούς στο σπίτι και πώς μπορεί να αντιμετωπίσει ένα απροσδόκητο περιστατικό κατά τη διάρκεια της γέννας.

«Τα βίντεο με ηρέμησαν. Νόμιζα ότι θα τα κατάφερνα αλλά με το να δω τα βίντεο όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα.»

Ο κ. Στέφενς δήλωσε πως η σύζυγός του ήταν στα τέσσερα όταν είδε το κεφάλι του μωρού να βγαίνει.

«Είναι το τέταρτο παιδί μας και παρόλο που στο πρώτο παιδί ήμουνα συνέχεια στο προσκεφάλι της γυναίκας μου, τώρα πλέον δεν φοβάμαι να κατέβω και πιο κάτω,» είπε χαριτολογώντας ο κ. Στέφενς.

«Ήμουν ακόμα στο τηλέφωνο και μιλούσα με τη μαία όταν άρχισε να βγαίνει το παιδί,» είπε ο κ. Στέφενς. «Δεν πανικοβλήθηκα καθόλου, ήμουν πολύ ψύχραιμος.»

Μετά τη γέννηση του γιού τους Γκάμπριελ, η οικογένεια Στέφενς μετεφέρθη στο νοσοκομείο Royal Cornwall, όπου παρασχέθηκαν οι απαραίτητες φροντίδες σε μητέρα και γιο.

πηγη: http://news.pathfinder.gr/misc/548844.html

5 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρησιμο το YouTube...τελικα...
    σε οσυς τοκετους και να βρεθεις δεν παυει να εισαι αγχωμενος....ποσο μαλλον αν εισαι ο συμπροταγωνιστης σε ολη την ιεροτελεστια...
    Μπραβο τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρά στο κουράγιο του! Πάντως, ευτυχώς, που είχε ο άνθρωπος τη βοήθεια στο σπίτι του... έστω και έτσι... από τον υπολογιστή! Καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω αν ήμουν στη θέση του δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τα καταφέρω... Ευτυχώς που όλα πήγαν καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πω τι γίνεται ...αλλά και η τεχνολογία που έφτασε....μπράβο τους ...
    νάσαι καλά πολύ ωραίο ενημερωτικό θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή