Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

TOEIC

Έμαθα για ένα πτυχίο αγγλικών που λέγεται toeic. O εξεταστικός φορέας που το οργανώνει στην Ελλάδα είναι η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Αναγνωρίζεται απ το ΑΣΕΠ, η καλή γνώση της Αγγλικής (επίπεδο LOWER) αποδεικνύεται και με το TOEIC βαθμολογίας 505 και άνω και η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής (επίπεδο ADVANCED) αποδεικνύεται και με το TOEIC βαθμολογίας 785 και άνω. Με άλλα λόγια το TOEIC (505 μόρια) είναι ισότιμο με το FCE (Cambridge), το ECCE (Michigan), τον Κρατικό Τίτλο 1, και το EDEXCEL (επίπεδο καλής γνώσης της Αγγλικής).

Διάβασα όμως κάπου ο,τι ισχύει μόνο για 2 χρόνια. Ξέρετε αν ισχύει αύτο?
Τι γνώμη έχετε?

2 σχόλια:

  1. Αγαπητή αν-υπόμονη δεν είναι αλήθεια ότι ισχύει για 2 χρόνια. Γίνεται σύγχυση με το TOEFL το οποίο ισχύει για χρόνια και το οποίο είναι για να γίνεις δεκτή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Μπορείς να δεις οποιαδήποτε προκήρυξη από ΑΣΕΠ και θα διαπιστώσεις ότι δεν τίθεται θέμα ημερομηνίας απόκτησης του πτυχίου. Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Toeic, μια και ασχολούμαι αρκετά χρόνια με την προετοιμασία υποψηφίων γι'αυτό, σε παραπέμπω στο ιστολόγιο μου http://toeicsuccess.blogspot.com.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με τον/την chrismos. Κατά τη γνώμη μου η σύγχηση TOEIC/TOEFL είναι σκόπιμη από τα συνοικιακά φροντιστήρια για να αποθαρρύνουν τους μαθητές τους από το TOEIC. Το TOEIC το δίνεις όποια Παρασκευή θες, σε 5 μέρες παίρνεις αποτελέσματα και εννοείται διακόπτεις τη φοίτησή σου. Ο φροντιστηριούχος χάνει χρήματα. Δεν του συμφέρει να έχει έναν μαθητή που δεν θα του καταβάλλει χρήματα όλη τη σαιζόν.
    Το θέμα είναι τόσο απλό. Ένα τηλέφωνο στην Ελληνο-Αμερικάνικη Ένωση ή τον ΑΣΕΠ.

    Δημήτρης
    Καθηγητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή