Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΕΛΒΕΤΙΑ

Η Ελβετία είναι μία μικρή χώρα, πρωτεύουσα της είναι η Βέρνη κ η μεγαλύτερη πόλη της είναι η Ζυρίχη.
Tα μέσα μαζικής μεταφοράς περνάνε ανα τακτά χρονικά διαστήματα κ έχουν ανταπόκριση με τα υπόλοιπα. Τα δρομολόγια μπορείς να τα δεις απ το internet.
Απο φαγητό δεν έχουν τίποτα ιδιαίτερο, ωραία λουκάνικα, ρακλέτ ( είναι λιωμένο τυρί κ συνοδεύεται με πατάτες κ κρέας), κ έχουν κ ένα άλλο πάραδοσιακό που είναι μοσχάρι με κρέμα κ σερβίρεται με πατάτες.
Η πόλη της Ζυρίχης είναι πολύ όμορφη με πολλά μαγαζιά απο φθηνά μεχρί τα ακριβότερα μαγαζιά. Αξίζει να επισκεφτείτε τον ζωολογικό κήπο που περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά είδη ζώων. Μπορεις να περπατήσεις παράλληλα στην λίμνη της Ζυρίχης όπου είναι μαγευτικά, έχει ένα τεράστιο πάρκο με γκαζόν κ αρκετά δέντρα. Εχει 2-3 καφετέριες πάνω στη λίμνη αλλά είναι για το καλοκαίρι. Επίσης περπατήστε στην παλιά πόλη που βρίσκεται στις όχθες του Limmat. Αλλή μία ωραια βόλτα είναι στους καταρράκτες Rheinfall, είναι 1 ώρα περίπου απ τη Ζυρίχη. Μία ωραία εκδρομούλα είναι στη Λουκέρνη κ αυτό 1 ώρα απ τη Ζυρίχη, έχει κ εκει την λίμνη κ πολύ ωραία δρομάκια με μαγαζιά κ καταλήγεις στο καζίνο.
Οπως είναι γνωστό η Ελβετία φημίζεται για τα ρολόγια της κ τα τυριά της αλλά κ για την καλύτερη σοκολάτα την οποία την αγοράζεις χύμα ανα γραμμάρια κ είναι ακριβούτσικη αλλά πάααααρα πολύ ωραία.

6 σχόλια:

  1. Όμορφη βόλτα μας πήγες στις πόλεις της Ελβετίας. Από φίλους που μένουν μόνιμα εκεί έχω ακούσει ότι είναι πολύ ωραία χώρα για ολιγοήμερο ταξίδι αλλά κόβουν φλέβες όσοι μένουν μόνιμα εκεί. Να είσαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΤΣΑ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΑ..ΤΥΧΕΡΗΗΗΗΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι για λίγες μέρες είναι πολυ καλά, όπως στα περισσότερα μέρη που πας. Βλέπεις καινούρια πράγματα κ εντυπωσιάζεσαι, αλλάζεις παραστάσεις. Για μόνιμη κατοικία δεν ξέρω πως θα είναι αν κ υπάρχουν μαγαζιά για να πας για ένα ποτό η ακόμα κ club δεν ξέρω πως περνάνε τις ελεύθερες ώρες τους.Είναι μία χώρα που δεν υπάρχει άγχος, όλοι είναι χαλαροί, δεν βίαζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκα! H σοκολάτα είναι όλα τα λεφτά skroutzako!! Κ η Ελβετία πανέμορφη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ πανέμορφη Ελβετία. Έχω ακούσει τόσα ωραία λόγια για αυτήν..Φαίνεται ότι πέρασες υπέροχα. Πάντα τέτοια ταξίδια να κάνεις.. Ομορφαίνουν τη ζωή μας.. Φιλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ' ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά! Ευχομαι να την επισκεφτείς κ εσυ κάποια στιγμή, να δεις τις ομορφιές που κρύβει από κοντά! Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή