Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Νύχτα εμπρησμών στην Αθήνα

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν στην περιοχή του Βύρωνα τη νύχτα νεαροί κουκουλοφόροι οι οποίοι πυρπόλησαν μαγαζιά και αρκετά υποκαταστήματα τραπεζών.

Λίγο μετά τη 01:00 τη νύχτα, ομάδα περίπου 30 ατόμων έβαλαν φωτιά με βόμβες μολότοφ σε τρία υποκαταστήματα τραπεζών στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, ενώ προκάλεσαν ζημιές και σε ένα άλλο υποκατάστημα τράπεζας, καθώς και σε γραφεία τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός με γκαζάκι έξω από γραφεία τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Παπάγου στου Ζωγράφου.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς μέσω του ΑΝΤ1, λέγοντας πως θα πρέπει η οργάνωση των αστυνομικών τμημάτων να επικαιροποιηθεί με βάση τα καινούρια δεδομένα στις γειτονιές. Όπως επεσήμανε τα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται πως η εγκληματικότητα μεταφέρεται στις περιφερειακές περιοχές.

Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί για την έξαρση της εγκληματικότητας στο κέντρο, με τον αντιδήμαρχο καταστημάτων και ασφαλείας Αθήνας, Ανδρέα Παπαδάκη να υποστηρίζει μέσω ΑΝΤ1 πως βρισκόμαστε καθημερινά σε επαφή με την αστυνομία. Ο κ. Παπαδάκης πρόσθεσε πως «θέλουμε διαρκή παρουσία της αστυνομίας στη Σοφοκλέους και Μενάνδρου, πρέπει να ληφθούν μέτρα και εάν κάποιος εγκληματήσει πρέπει να απελαθεί».

πηγή:

http://news.pathfinder.gr/greece/news/541516.html

4 σχόλια: