Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Slumdog Millionaire

Την είχα κατεβάσει εδώ και μία εβδομάδα αυτη την ταινία αλλά δεν είχα βρει χρόνο να την δω. Τα κατάφερα χθες το βράδυ κ έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη, είναι πάρα πολύ καλή! Σας την προτείνω ανεπιφύλαχτα. H ταινία απέσπασε 8 όσκαρ ανάμεσά στα οποία ήταν τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Ήχου, Καλύτερου Soundtrack και Καλύτερου Τραγουδιού για το "Jai Ho"

Υπόθεση: Ο Τζαμάλ Μαλίκ, ένας 18χρονος από τις φτωχογειτονιές του Μουμπάι, θα ζήσει τη μεγαλύτερη ημέρα της ζωής του με όλα τα μάτια της Ινδίας στραμμένα πάνω του: αν απαντήσει σωστά σε μια τελευταία ερώτηση, θα κερδίσει 20 εκατομμύρια ρουπίες στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος?». Το σόου διακόπτεται μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί, και τότε η αστυνομία συλλαμβάνει τον Τζαμάλ ως ύποπτο απάτης: πώς γίνεται ένα παιδί του δρόμου να γνωρίζει τόσο πολλά? Θέλοντας να αποδείξει την αθωότητά του, ο Τζαμάλ διηγείται την ιστορία της ζωής του, και βλέπουμε ότι κάθε κεφάλαιό της περιέχει και μια απάντηση στις απίθανες ερωτήσεις του τηλεπαιχνιδιού. Η μόνη ερώτηση που παραμένει αναπάντητη είναι πώς ένας νεαρός χωρίς πάθος για το χρήμα κατέληξε να παίρνει μέρος στο συγκεκριμένο σόου? Όταν ο Τζαμάλ επιστρέψει για να απαντήσει στην τελευταία ερώτηση, θα το αποκαλύψει σε 60 εκατομμύρια τηλεθεατές...


7 σχόλια:

  1. ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήγαινε κ πες μου αν σου άρεσε. Καλό σαβ/κο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ταινία είναι ωραία όχι μόνο για το πρωτότυπο σενάριο, αλλά επειδή μέσα από την εξιστόρηση της ζωής του πρωταγωνιστή μας δίνει σημαντικά μαθήματα ζωής. Όσοι δεν την έχετε δει ακόμα σπεύσατε!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχα πολύ καιρό να δω μια καλή ταινία και πραγματικά αξίζει να αφιερώσετε το χρόνο σας και να τη δείτε! Πολυ συγκινητική και σε κρατάει σε αγωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πρέπει να είναι πολύ καλή....
    Πιστεύω να την δω...
    Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. POSO MARESE!!!! POSO KAIRO EIXA NA DO TAINIA NA ME AGGIKSEI TOSO.... XARH SE EYXARISTO!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή