Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ

Ανοίγει, από τις 6 Μαρτίου, η αυλαία για το καμάρι των καμπαρέ, το Κλουβί με τις Τρελές (Cage aux Folles). Η παράσταση που παρουσιάζεται πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, ανεβαίνει στο θέατρο Παλλάς, με πρωταγωνιστές τους Σταμάτη Φασουλή και Γιάννη Μπέζο.

Το έργο ανέβηκε πρώτη φορά στο Παρίσι το 1973 με τον Μισέλ Σερό και τον Ζαν Πουαρέ, που υπέγραφε το σενάριο και τη σκηνοθεσία, για να αποθεωθεί από το γαλλικό κοινό, με συνέπεια να παίζεται επί πέντε συνεχή χρόνια.

Όσον αφορά την πρώτη θεατρική μεταφορά του στην Ελλάδα, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σταμάτης Φασουλής.

Υπεύθυνος γις τις χορογραφίες και την κινησιολογία της παράστασης είναι ο Δημήτρης Παπάζογλου. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, ενώ τα 600 και πλέον κουστούμια είναι έργο της Ντένης Βαχλιώτη.

Την απόδοση των στίχων στα ελληνικά ανέλαβε η Αφροδίτη Μάνου, ενώ ο Αλέξιος Πρίφτης έχει επιμεληθεί τη μουσική του έργου και θα διευθύνει την 7μελή ορχήστρα που πρωταγωνιστεί και αυτή με το ρυθμικό της ρόλο στη σκηνή του Παλλάς.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος είναι υπεύθυνος για τους φωτισμούς της παράστασης, δημιουργώντας ατμόσφαιρα Σαν Τροπέ στην καρδιά της Αθήνας.

Εκτός από τους Σταμάτη Φασουλή (Αλμπίν/Ζαζά) και Γιάννη Μπέζο (Ρενάτο) στο Κλουβί με τις Τρελές πρωταγωνιστούν οι: Νέλλη Γκίνη, Θόδωρος Κατσαφάδος, Μέμος Μπεγνής, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Νταίζη Σεμπεκοπούλου και Σοφία Φαραζή. Συμμετέχουν 22 ηθοποιοί και χορευτές.

Το ενδιαφέρον για τα εισιτήρια των παραστάσεων είναι πολύ υψηλό. Οι παραστάσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις 10 Μαΐου.

πηγή: www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=992666

Υπόθεση:Η ζωή ενός γκέι ζευγαριού κινείται ανάμεσα στη φαντασμαγορία του καμπαρέ και την οικογενειακή ρουτίνα, η οποία κλονίζεται όταν ο στρέιτ γιος του ενός ετοιμάζεται να παντρευτεί και η οικογένεια της νύφης εισβάλλει απρόσμενα στη ζωή τους


5 σχόλια:

  1. Τι να σχολιασω;πού δε θα το δώ;:(

    Καλο μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω λεω να πάω να το δω. Καλό μήνα κ σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα παώ να το δώ! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω κι εγώ... Να κανονίσουμε να πάμε παρέα;;;

    Έλα να μου πείς. Πως που πότε και αν θές φυσικά..

    Φιλιά και την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλήσπέρα σας! Βλέπω κάποιο ενδιαφέρον για την παράσταση. Ωραια! Αν κανονίσετε κορίτσια να πάτε πείτε μου κ εμένα αν αξίζει. Αν και είναι απ τις παραστάσεις που έλεγα οτι θα δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή